10.Csalódás, fájdalom, mint az éhséggel összekeverhető érzelem

Elise-nek fájt, hogy az anyja folyton kritizálta őt. Anyja szinte naponta felhívta és panaszkodott amiatt, hogy Elise rossz férjet, munkát választott, és hogy mennyire meghízott. Valójában Elise anyjának mindig volt, valami mondanivalója. Elise testéről gyerekkorától kezdve. Ezek a kritikák fájdalmat okoztak Elise-nek, és rendszeresen megfogadta, hogy jó formába hozza magát, hogy az anyja végre büszke lehessen rá. Ezt azonban sehogy sem tudta elérni, és minél fájdalmasabb volt ez neki, annál gyakrabban fordult az ételhez vigasztalásért. Minél többet evett, annál jobban meghízott. És az ördögi körben minél inkább hízott, anyja annál inkább erőltette, hogy fogyjon le.

   Az emberek gyakran esznek csalódottságukban. Ha egy barátod cserben hagy, vagy nem törődik veled, vagy nem kapod meg a fizetésemelésed, vagy nem nyertél a lottón – függetlenül attól, hogy mi váltotta ki, a csalódástól magányosnak érzed magad, és a jövő reménytelennek látszik. Elvesztheted érdeklődésedet önmagad iránt, és nem törődsz magaddal, nehéz távol maradnod az ételtől.

Az önmagadhoz  és másokhoz való viszonyod rendezéséhez ötleteket kaphatsz a Kapcsolataink  illetve Családállítás témakörökben lévő cikkekből.

Doreen Virtue

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés