16.Zavarodottság, mint az éhséggel összekeverhető érzelem

   Colleen férje, Larry, alkoholista volt, és nagyon utálatosan viselkedett, amikor ivott. Kegyetlen megjegyzéseivel mindig zavarba hozta Colleent, amikor társaságban voltak együtt. „Legszívesebben elsüllyednék, amikor Larry azokat a szörnyűségeket mondja!” – sírt Colleen. Ahelyett, hogy szembeszállt volna Larryvel alkoholizmusa és viselkedése miatt, zavarát és fájdalmát ételbe fojtotta. Hatalmas adagokat evett az éttermekben, a partikon egész este a bárszekrény mellett állt védelmet keresve.

   Mivel Colleen problémájához nagy részben hozzájárult az érzelmi fájdalom, hogy a férje alkoholista, gyógyulásához szükség volt arra, hogy részt vegyen a Névtelen Alkoholisták csoportmunkájában. Ez a csoport kifejezetten arra fókuszál, hogy segítséget nyújtson az alkoholisták családtagjainak. Megtanulta, hogyan legyen magabiztos Larryvel szemben, és arra is rájött, hogy Larry alkoholizmusa nem az ő hibája. „Meggyőződött arról, hogy azért iszik, mert én kövér vagyok” – mesélte. „Most már tudom, hogy ez csak kifogás volt. Micsoda megkönnyebbülés!”

   A zavarból vagy önbizalomhiányból fakadó túlevés azon a nem reális elváráson alapszik, hogy soha nem szabad, hogy észrevegyenek, vagy hogy minden megjegyzést kritikának vegyél, és elhiszed, hogy más emberek negatív véleménye rólad azonos az igazsággal. Ha ezek után tényleg elkövetsz egy hibát – a társaságban vagy az üzletben -, úgy érzed, hogy összedől a világ.

Doreen Virtue

 

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés