3.Depresszió, mint az éhséggel összekeverhető érzelem

Amikor az élet felhős és szürke, a legtöbb érzelmi alapon evő szeretné jobban érezni magát. A megoldás számukra legtöbbször az ételt jelenti, depressziójukban az ételhez fordulnak, és általában tejtermékeket kívánnak, jégkrémet (különösen a csokoládésat) vagy sajtféléket.

   A kényszeres evő intuitív módon választ olyan ételeket, melyek enyhítik a depressziót, szinte egy gyógyszerész pontosságával. A tejtermékek hasonló idegi hatást váltanak ki, mint az antidepresszáns gyógyszerek.

A pizzára vagy tortilla chips-re olvasztott sajt képe szinte nap, mint nap bekúszott Katie tudatába, ahogy próbálta kordában tartani a gyerekeit, és végezni a házimunkával is. Sajttal ette napi omlettjét, ebédre és vacsorára is sajtot olvasztott, majdnem fék kiló sajtot tüntetett el naponta. Nem sok időbe tellett rámutatni, hogy Katie esetében a hizlaló érzelem a depresszió. Bizonytalannak, vesztesnek érezte magát, mert kilépett az egyetemről, miután megházasodott, és feladta álmait a színészi karrierről. Egy árucserével foglalkozó férj mellett, aki napi tizenkét órát dolgozott, Katie nem sokkal látta többnek a szerepét az életben, mint egy házvezetőnőét, aki még fizetést sem kap a munkájáért. Mérges volt a férjére, és haragudott a gyerekeire, ugyanakkor bűntudata volt érzései miatt. Ezért magában tartotta, és önmaga ellen fordította haragját. Az eredmény: depresszió és hatalmas étvágy a sajt iránt. Miután Katie többé nem engedte meg magának, hogy áldozat legyen – senki sem kényszerítette arra, hogy feladja karrierjét – újra elkezdett tanulni, és céljain dolgozni. Azzal, hogy szíve vágyai szerint átszervezte az életét, Katie képes volt 15 kilót lefogyni, és reményteljesen nézni a jövőbe.

A depressziónak sok kiváltó oka lehet:

  • A harag visszafojtása (mint Katie esetében).
  • Veszteség. Munkahely elvesztése, válás, házeladás, betegség, szeretteink halála (háziállataink is beleértve).
  • Fizikai kimerültség, alultápláltság. Ez a fajta depresszió azonnal jól reagál a pihenésre és az egészséges étrendre.
  • Önmagad ostorozása, valós vagy képzelt negatív tulajdonságaidra való koncentrálás. Próbáld figyelmedet pozitív tulajdonságaidra koncentrálni, és nem feledd, hogy mindenki követ el hibákat. Bocsáss meg magadnak!
  • Tehetetlen áldozatnak érzed magad, a jövő reménytelennek tűnik. Nem vagy áldozat, és a jövő annyira lesz fájdalmas vagy örömteli, amilyenné teszed! Te magad teremted saját életed.

Doreen Virtue

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés