8.Boldogság, mint az éhséggel összekeverhető érzelem

Kelly a „boldog túlevőkhöz tartozott. Egy évig tartó pénzügyi problémák és családi betegségek után felszabadult lett, amikor a dolgok kezdtek végre jól menni körülötte. Két hónapon belül Kelly fizetésemelést kapott, anyja rákbetegsége gyógyulni kezdett, és végre eladta a lakását is. Kelly eksztázisban volt – amíg azon nem kapta magát, hogy a két hónap alatt több mint tíz kilót felszedett. Amikor rájött a rendelőmbe, teljes mértékben képtelen volt étvágyát felügyelni és újonnan meglelt boldogsága nagyon bizonytalan talajra került.

   A „boldog túlevők”, mint Kelly, általában két okból fordulnak az ételhez.

Az első ok, hogy amikor jól mennek a dolgaik, akkor nagyon-nagyon jól érzik magukat, és habzsolni akarják ezt a jó érzést. Mivel az ételt is élvezik, annyit akarnak enni, amennyit csak lehet, hogy feltöltődjenek pozitív érzésekkel. A boldogságot korlátozott forrásnak tekintik, amely hamar elfogy majd, és be kell kebelezni, mielőtt eltűnik. Segít, ha gyakran megerősítik magukat abban, hogy a boldogság határtalan bőségben hozzáférhető, hiszen az öröm a valós, természetes létállapotunk:

*

„Boldogság árad ki lényem középpontjából, örömhullámokkal önti el tudatomat, testemet és lelkemet, és boldogságot hoz mindenkinek, aki lát engem, beszél velem, vagy gondol rám”.

*

   Másodszor, az önbizalom hiányos emberek gyakran úgy érzik, hogy ők nem érdemlik meg a sikert vagy a boldogságot. Amint kezd valami jól alakulni, tudat alatt elszabotálják saját sikereiket. A boldogság is lehet ijesztő ismeretlensége miatt, ha nem sokat volt benne részed. Bár logikátlannak tűnik boldogtalanságra vágyni, vannak, akik nem elégedettek mással, csak a morózus búskomor napokkal. Szinte szükségük van a problémákra vagy krízisekre az életben ahhoz, hogy úgy érezzék, értelme van.

Ha te is a boldog túlevők közé tartozol, fontos, hogy tudd, helyénvaló dolog a boldogság és a siker megtapasztalása! Ismételd el gyakran a következő megerősítést:

*

„A boldogságom az Univerzum ajándéka a számomra, eredendő jogom van a boldogsághoz, és az én örömöm sokak életét gyógyítja”.

*

   Az öröm ráadásul nem fog eltűnni, nem fogják kikapni a kezedből. Lazíts, és engedd el a hiány-tudatot, ami azt súgja, hogy a boldogság korlátozott. És ami a legfontosabb, ne egyél mértéktelenül boldogságod miatt.

Doreen Virtue

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés