Az igazság van (OSHO)

                      Az igazságról szóló  gondolatok listája a cikk legalján!


Osho életében az összes filozófiai irányzatot és vallást tanulmányozta, de egyiket sem fogadta el. Úgy vélte, hogy kisgyermekkorunktól kezdve, félrevezető tanításokkal tömik a fejünket. Ideológiák, vallások, filozófiák vesznek körül minket, melyek tévútra visznek. Arra késztetnek, hogy az igazságot keressük, és néha azt higgyük, hogy megtaláltuk. S amikor megtaláltuk, elkezdjük tanítani, és ekkor válik belőlünk pap, vagy miniszter.
A megszületéskor még tiszták és ártatlanok vagyunk, a valóságban élünk. Később a szülők, vallási tanítók és oktatási intézmények hatására elkezdjük látni azt, ami nincs. Normaként fogadjuk el a felnőttekbe ivódott nem létező rendszer, nem létező igazságát.
Amit a felnőtt fontosnak tart, és elhisz, azt fogadtatja el a gyermekével is. Így lesznek az emberek keresztények, hinduk, vagy éppen párttagok. Mindegy, hogy hová születünk, mert minden népnek megvan a maga ideológiája. Ha csatlakozunk egy vall
áshoz, elfogadjuk a Biblia, Korán, vagy Gíta tanítását, egyetlen igazságnak.
Jézus is azt tanította: "Ha nem születsz újra, nem léphetsz be Isten Királyságába."
Osho szerint ez nem azt jelenti, hogy a halál után újra testet kell ölteni, hogy eljuthassunk a Mennyországba. Nem a fizikai halál ténye ennek a tanításnak a lényege. Az újraszületés ebben a testben is megtörténhet. Vissza kell térni gyermeki természetünkhöz, meg kell szabadulni a hamis tudástól, és ártatlanná kell válni.
Mert az igazság maga a létezés. Az, hogy vagyok, hogy te vagy, az éjszakák és nappalok váltakoznak, a madarak csiripelnek, a folyók folynak, mind-mind maguktól történnek, nem kellenek hozzá gondolatok, nem kell megtervezni semmit, csak lenni, létezni kell. Mert az igazság van. Nem kell kitalálni, vagy elméleteket gyártani köré. Osho szavaival élve:
"Az igazság nem egy logikai következtetés. Az igazság a létezés, a valóság. Mindig itt van - mindig is itt volt. Csak igazság létezik."
Hallgass a szívedre, és megtalálod az igazságot. Amikor elfogadjuk az életünket: a szegénységet és a gazdagságot, elfogadjuk az életet, mint a halál részét, és a halált, mint az élet részét, akkor fedezhetjük valóban fel. Az igazság a jelen pillanat, amely örökké tart.

Osho

További cikkekek az igazságról:

További kulcsfogalmakat talász itt!

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés