Diszlexia és figyelemzavar

Gordon Stokes előadása nyomán:

Intézményeinkben  úgy kezelik ezeket a tüneteket, mintha betegségek lennének, és gyógyszereket írnak fel, amitől az illető megnyugszik.

A One Brain módszer megközelítése teljesen új módon tekint a diszlexiára és a figyelemzavarra, arra, hogyan jönnek létre, és hogyan lehet őket az eredeti kiváltó ok segítségével korrigálni.

Igen, való igaz, hogy a diszlexia – az esetek igen kis hányadában- az agyat ért valamilyen tényleges sérülésből fakad (szövetek leválása) és hatással van a  beszédre és a beszédértésre.

Néhány szaktekintély szerint lényeges tényező lehet a bal és jobb agyfélteke közötti kommunikáció zavara.

Gordon Stokes tapasztalatai és kutatásai azt támasztják alá, hogy szinte minden esetben a „tanulási nehézségek” (népszerű nevén diszlexia) a tanulás folyamata során átélt érzelmi stresszből fakadnak – egy olyan intenzív stressz átéléséből, amikor az illető a félelem, a fájdalom és a fájdalomtól való félelem miatt egy neurológiai vakfoltot programoz az adott tanulási folyamat útjába. 

Ez az érzelmi stresszhez kötődő vakfolt azt jelenti, hogy az illető megtagadja a tanulás lehetőségét egy bizonyos területen, vagy élethelyzetben. Ez a tagadás az intenzíven átélt érzelmi stressz pillanatában hozott tudatos választásból ered. Egyszerű neurológiai működés tehát, és egyáltalán nem működési zavar!

A negatív érzelmi stressz „diszlexikus fúzióhoz” vezet. Az érzékelés érzelem által kiváltott blokkjai úgy működnek, mint a fúziós eljárás – két elem összeolvadása magas hőfokon,ami ahhoz vezet, hogy mindkettő elveszíti természetes tulajdonságainak nagy részét. Az intenzív érzelmek ezen pillanataiban- különösen a félelem, a fájdalom és a fájdalomtól való félelem esetében – összeolvasztják az érzékelésre való képességünket a túlélésre való képtelenségünkkel az adott helyzetben, és azt választjuk,hogy vaknak mutatkozunk a stresszt

kiváltó tényező irányába, inkább, mintsem szembenézzünk még több fájdalommal.

A stressz eredetű vakfoltok a felnőtteket és a diákokat egyaránt érintik. Az érzelmi stressz minden korban érzelmi stressz, és az, hogy hogyan kerekedjünk felül rajta, az mindenki számára probléma. Az alkohol és a drogok – akár orvosi rendelvényre használjuk, akár nem –nem jelentenek megoldást.

Azok a szaktekintélyek, akikhez hagyományosan fordulunk, hogy megmondják „mi a legjobb nekünk”, nemigen boldogulnak jobban a saját életükkel , mint mi a miénkkel. Valami másra van szükség – a stressz-kezelés egy másfajta megközelítésére, egy eltérő filozófiára – mivel a régi módszer nyilvánvalóan nem működik.

A One Brain módszerrel könnyen lehet oldani azt az érzelmi stresszt, ami a saját erőd félre-érzékelésével egybeolvadt, ez egyben a diszlekszikus fúziót is hatékonyan oldja.

Egy tanulási problémákkal küzdő gyerekekkel foglalkozó iskolában lezajlott pályázati program után a szülők a következő eredményekről számoltak be:

Kevesebb kifogás, kevesebb panasz, kevesebb harag,…

Kevesebb segítség igénylése a házi feladatoknál, több motiváció,

…erősebb elhatározás a tervek véghezviteléhez,

…több türelem, több tisztelet egymás iránt, nagyobb hajlandóság a felelősségvállalásra és

…sokkal,sokkal jobb önértékelés

…segítőkészebbek,magabiztosabbak,

…jobb a hozzáállás az olvasáshoz, matematikához, általánosságban az iskolához.

…több önbizalom, kitartás

Mi a One Brain módszer titka, amivel ezeket  a figyelemreméltó eredményeket eléri?

Afelé irányítjuk az embereket, hogy megtalálják saját forrásukat, saját tekintélyüket, a saját kielégítő válaszukat a saját kérdéseikre és meghozzák a saját VÁLASZTÁSUKAT.

A 3 in1 módszerét alkalmazó konzulánsok egy adott ügy kiváltó okait megfigyelés és tesztelés segítségével állapítják meg – nem a személyes véleményüket közlik – mivel a Three In One Concepts hite szerint csak az egyes emberek szolgálhatnak a saját ügyeikre vonatkozó információ hiteles forrásaként.

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés