Homoktövis

Több infó + film itt!

A Nagy Dzsingisz kán arra használta a homoktövis magolajat, hogy meghódítsa a világot, Ön arra tudja használni, hogy jobbá tegye az egészségét, mivel 106 bioaktív elemet tartalmaz. A 14 zsírsavnak majdnem 90 százaléka telítetlen és a két lényeges telítetlen zsírsav linolenic* sav (Omega 3) és linoleic* sav (Omega 6) majdnem tökéletes 1/1 arányban van, amitől egyszerűen nem találni jobbat. A homoktövis magolaj egy ritka forrása az E-vitaminnak és sok más vitaminnak, többek között A, C, D, K, stb. Ezen kívül tartalmaz carotenoidokat, flavonoidokat, phytosterolt, aminosavakat, szerotonint és 28 nyomelemet: vas, cink, kalcium, magnézium, szelén, jód, stb. A homoktövis magolaj, szíverősítő, étvágyjavító, bőrregeneráló, antioxidáns, gomba-ellenes, gyulladáscsökkentő, megvéd a sugárzás káros hatásaitól (védi a fehér vérsejteket), székrekedés-ellenes, egészséges koleszterin szintet tart fent, csökkenti a vérzsír szintet, tisztítja az érfalakat, javítja a keringést, és elősegíti a gyógyulást. Egy tökéletes étrendi kiegészítő és gyermekeknek is adható.

  Tökéletesen alkalmazható külsőleg és belsőleg.

Egy legendás történet a homoktövisről:


A legenda szerint 1200 évvel i.sz. előtt az ősi görögök meglepődtek, amikor újra egészségesen és erővel telve tértek vissza azok a lovak, amelyeket szabadon engedtek, hogy természetes halált haljanak, mivel nagyon betegek voltak. Rájöttek, hogy ennek a csodának a forrása egy bokor, aminek a Hippophae rhamnoides L nevet adták, aminek a jelentése: fák, amik fényessé teszik a lovakat.   

Mit tesz a Homoktövis az Ön Immunrendszeréért:

Az immunitás, az emberi test ellenállásának a képessége a testre ártalmas kórokozók ellen. Ez szükséges és kulcsfontosságú az egészség szempontjából, ami nem csak a betegségektől és fájdalmaktól való függetlenség, de optimális feltétele a testileg, szellemileg és társadalmilag teljes életnek. A folytonos jó egészség két dologtól függ: megelőzés és teljes körű karbantartás. Más szóval, kiküszöbölni a kórokozókat még a betegség támadása előtt és elkerülni a további kóros elváltozásokat és bonyodalmakat.

Természetes immunerősítő:

A homoktövis fenntartja az immunrendszer stabilitását, és normális szinten tartja a rendszer felügyelő szerepét, így kiküszöbölhetők a mutálódott és elpusztult sejtek, amiket a szabad gyökök hoznak létre, erősíti a makrofágok phagocytosisát* és így megöli a rákos sejteket.

A homoktövis magolaj több mint 100 tápanyagot és bioaktív anyagot tartalmaz, amelyek  az alapjai az immunrendszert építő tényezőknek, mint például a linolenic* sav, az E és A vitaminok, a karotin, polifenolok, flavonoidok és nyomelemek, beleértve a vasat, rezet, mangánt, szelént, stb. Ez egy jól összehangolt, és jól arányosított immunépítő tényezőkből álló csoport, amely javítja  és szabályozza az immunrendszert  különböző folyamatoknál és különböző szinteknél. Helyreállítja a zavart immunrendszert, ezáltal megerősödik a test betegségekkel szembeni ellenállása, így eredményesen megelőzi a betegség kialakulását, és felgyorsítja a gyógyulást.

 

Ez kulcsfontosságú:

1970-es évek vége óta a tudományos tanulmányok a szabad gyökök és az oxidálás mellékhatásairól sok fontos felfedezéshez vezettek a testünk egészsége terén. A tanulmányok kimutatták, hogy több mint 80 betegség a szabad gyökökkel kapcsolatos, melyek közül a leggyakoribbak a strók, szívizom-elhalás (infarktus), gyermekvérszegénység, cukorbetegség, érelmeszesedés, daganatok, hályog, sugársérülés, barna foltok, a bőr ráncosodása, öregedés, ízületi gyulladás, tüdőbetegség, vesegyulladás, májgyulladás, stb.

A homoktövis magolaj egy tiszta, természetes antioxidáns forrása. Gazdagon tartalmaz flavonoidokat, glükozidokat, fenolokat, terpenes-t, A,E és C vitaminokat, b-karotint, és  nyomelemek, beleértve a vasat, cinket, szelént, mangánt, stb., vagyis az összes antioxidánst nagyon alacsony molekulasúllyal, hogy semlegesítse a szabad gyököket. Együttes erővel  még hatásosabbak. Ugyanakkor a homoktövis magolaj szintén  aktiválhatja a „ superoxide dismutase*”-t, aminek az a szerepe a testben, hogy kiküszöbölje a  szabad gyököket.

A gyomor és bél- rendszer egészsége:

Az emésztőrendszer egészségének fontosságát soha nem lehet eléggé hangsúlyozni, mivel ez a testünk táplálékának ellátója, ezzel biztosítva a normális funkcióit. A statisztika azt mutatja, hogy a felnőttek 25%, diákok 32%, férjezett nők 65%, és 90 százaléka az idős embereknek gyomor és bél-rendszeri zavaroktól szenvednek, és ezeknek a gondoknak a gyakorisága egyre emelkedik. Ide tartoznak: a gyomorfekély és nyombélfekély, az éles és krónikus gyomorhurut, krónikus hasmenés, vastagbélgyulladás, stb.

Mivel a homoktövis több gyulladáscsökkentő és fekély-ellenes anyagot tartalmaz, a gyógyászati hatása közvetlen és tiszta. A több mint 100 elem összehangolt és kölcsönös hatása pozitív eredményeket hoznak a belső elválasztású rendszerbe, a keringés-, immun-, és idegrendszerben, és ezek cserébe létrehoznak egy felettébb kedvező környezetet az emésztőrendszer számára. Először az olaj nyújt egy védőbevonatot a gyomorban, belekben és nyombélben, miközben így megakadályozza, hogy kórokozók ártsanak nekik, és megakadályozzák, hogy a kórokozók terjedjenek. A B-sitosterol-b-D-glucosidesnek, az usorlic* savnak gyulladáscsökkentő és fekély-ellenes tulajdonságai vannak, a betaine* fekélygyógyulást eredményez, megakadályozzák a terjedését és gátolják az eróziót. A b-karotin, az E-vitamin, a telítetlen zsírsavak a helyszínen is javítják a sérüléseket és serkentik a sejtek anyagcseréjét. 

Az agyi, szív-és érrendszeri egészség:


Az agyi-, szív-és érrendszeri betegség előfordulásának és halálozási arányának nagyon magas a száma, és jelenleg ez az első számú gyilkos, ami több mint 16 millió életet követel egy év alatt. Ennek a betegségnek a kiváltó oka az érelmeszesedés, ami szorosan összefügg a magas vérzsír szinttel.

A homoktövis magolajaktívan csökkenti a vérzsír szintet, ami kiegyenlítődik, táplálja az ereket és javítja az erek minőségét. A gazdag telítetlen zsírsavak, az olajsav a koleszterint csökkenti; a linoleic* sav szabályozza a vérnyomást és megakadályozza a szívritmuszavarokat, a linolenic* sav vérnyomást csökkent, felhalmozott zsírt old fel és javítja az anyagcserét. Együtt szintén a vérlemezkék összetapadását gátolják, és trombózist akadályoznak meg.

A Sitosterol az egyike a sejthártyát alakító anyagoknak, így ez az anyagcserét is serkenti. A Sitosterol összeegyezteti a koleszterint az ételekkel, és így csökkenti a vérsavó-koleszterint. A b-sitosterol ezen kívül hatásosan előzi meg az érelmeszesedést.

Az E-vitamin egy erős antioxidáns, ezen kívül serkenti az anyagcserét, megakadályozza a nagysűrűségű koleszterin oxidálását a szérumban, így gátolja a koleszterin lerakódását és csökkenti a meglévő lerakódást az ér-fal mentén. Ez szintén megakadályozza a telítetlen zsírsavak oxidálását és növeli az immunitást.

A phosphatidok és triterpenoidsok* gátolják a koleszterinképződést, így megakadályozzák a zsírképződést, és segít annak eltávolításában, stb.

A homoktövis magolajnak erősítő hatása van a szív és érrendszerre. A flavononoidok növelik a szívkoszorúér és a szívizmok vérellátását, a tápanyagok felszivódását, csökkentik az oxigénhiányt, igy erősítik a szívizmot és javítják a szívfunkciót. A  Sitosterol lágyítja az ereket, növeli az ellenállásukat, így javítja a rugalmasságukat és megakadályozza az érelmeszesedést. Az E-

vitamin és más antioxidánsok eltávolítják a káros anyagokat, köztük a peroxidokat, a sérült és megsemmisült sejteket, semlegesítik a meglévő károkat. A szerotonin és a betaine* átfogó szabályozás és koordináció által védik az agyi-ér funkciókat a belső elválasztású mirigyeket és az immunrendszert.

 

A homoktövis magolaj és a rák:


Ma több mint 40 millió ember szenved ebben a betegségben, aminek a következtében minden 6 másodpercben meghal valaki.

A kínai és a korábbi szovjet tudósok rájöttek, hogy a flavonoidok (mint pl. a coumarins, isocoumarins, furocoumarins, quassin) együttesen a szerotoninnal és a fenolokkal integrative rákellenes hatást érnek el. Azon kívül az immunrendszerben szabályozó és javító szerepet játszanak, fenntartják a „killer” sejtek stabilitását és növelik a tevékenységüket.

A homoktövis magolaj rákellenes tulajdonsága különböző módon magyarázható. Először is ez a rákellenes tényezők kombinált hatása. A b-karotin, flavonoidok, polifenolok, terpene, az alkaloidok és a nyomelemek tulajdonságaikban rákellenesek. Együtt olyan összehangolt hatást fejtenek ki, ami sokkal nagyobb, mint az egyéni hatásuk végösszege.

A homoktövis magolaj rákellenes tulajdonságai rövidre zárhatnák a rák kérdését. Csak egy példa: blokkolja az NDMA, a hepatitis C vírus, és az aflatoxin karcinogén hatásait, így megakadályozva a rákos sejtek növekedését. Az antioxidánsok megakadályozzák a károkat, amiket a szabad gyökök váltanak ki, vagyis a rákos sejt-képződést. A homoktövis magolaj serkenti az immunfunkciókat, a C globulin tevékenységét, növeli az antitestek mennyiségét, a makrofágok phagocytosisait*, miközben így megerősíti a test ellenállását a rákos mutációkkal szemben.

A homoktövis magolaj azoknál is nagyon fontos szerepet játszik, akiknek jelentős operációik voltak, kemoterápián vagy sugárkezelésen mentek keresztül. Ezek mind drasztikus beavatkozások, amik gyengévé és kimerülté teszik a pácienst. A kemoterápia és sugárzás megsebzik az emésztőrendszert, a vérképzőrendszert, a máj- és a vesefunkciókat, és a bőr felületét. A betegeknél émelygés, hányás, étvágytalanság, általános gyengeség, rossz hangulat alakul ki, és olyan mellékhatások, mint például az urémia. A tény az, hogy sok páciens nem a rákban, hanem a szövődményekben hal meg.

A homoktövis magolaj nem csak nagyon jó a rák ellen, de javíthatja a páciensek életminőségét azáltal, hogy csökkenti a fent említett drasztikus beavatkozások mellékhatásait. Mivel a szervezet nagy mennyiségű tápanyaghoz jut hozzá, lényegesen javul a beteg ellenálló képessége és fizikai erőnléte. Ezen kívül a műtét helyén javítja a vérkeringést, megszünteti a pangást, elősegíti a szövetnövekedést, és megelőzi a fertőzés kialakulását. Azoknál a pácienseknél, akiknél kemoterápiát alkalmaznak, az olaj segít ellensúlyozni a kezelés mellékhatásait: javítja a gyomor-, és bél funkciókat, az étvágyat, a máj-, és a vesefunkciókat, az általános hangulatot. Más rákellenes gyógyszerekkel javíthatja a kezelést, csökkenti az állapot visszaromlásának, és az áttétnek az esélyét. A műtét utáni sugárterápia bőrégéssel, fekély kialakulásával végződhet, a fehér vérsejtek, és kórokozókkal szembeni ellenállás drasztikus csökkenésével. A magolaj növeli az önregeneráló képességet a sérült sejtekben és szervekben, serkenti a lép, a csontvelő és vérképzőszervek funkcióit, védi a szívet, a májat és a vesét a sugárzás káros hatásaitól. Nem csak a szervezet ellenállását növeli, de megakadályozza más probléma kialakulását, amit a sugárterápia okozhat.

 

Az máj egészsége:


A kísérletek azt mutatták, hogy a magolaj csökkentette a károsodást a májban, amit az alkohol, parasetamol, szén-tetraklorid, vagy más erős méreg okozott. Ezen kívül, megelőzi a máj elzsírosodását. Ez azért van, mert növeli a koleszterin és a zsír anyagcseréjét, ezáltal helyreállítja a májzsír anyagcsere-zavarait. Ez cserébe csökkentheti a rák és érelmeszesedés előfordulását.

 

A Sub-Health állapot:

 

A WHO egy felmérés során azt találta, hogy a világ felnőtt lakosságának10 százaléka egészséges szint alatti állapotban van: vagyis, a fizikai vizsgálatok és a labor eredmények nem mutatnak eltérést, de az egyén mégis különböző problémáktól szenved.

Ide tartozik: (1) a krónikus fáradtság,(ami a túlzott fizikai és szellemi munka, vagy a hosszú távú stressz eredménye), az álmatlanság, feledékenység, álmosság, szédülés, koncentrációs zavar, duzzadt végtagok, váll- és hát fájás, a szervezet ellenállásának a hiánya az influenzával és más betegségekkel szemben, stb.

(2) rossz étvágy, látászavar, depresszió és rémület, nyugtalanság, ingerlékenység, hőingadozás, izzadás, lihegő légzés, általános gyengeség, szabálytalan menstruáció, szexuális inger hiány- a belső elválasztású mirigyek zavara, a menopauza, és az öregedés eredményei.

(3) általános gyengeség súlyos- vagy krónikus betegség után.

Ez az egészségnek egy válságos állapota, aminek a következtében a kórokozók lerohanják a szervezetet, és betegséget okoznak.

A homoktövis magolaj ellátja a testet különféle tápanyagokkal, biológiailag aktív elemekkel, telítetlen zsírsavakkal, carotenoidokkal, phytosterolokkal, aminosavakkal, vitaminokkal és nyomelemekkel. Összhangba hozzák a belső elválasztású-, keringési-, autonóm ideg- és emésztőrendszereket, valamint szabályozzák őket. Mindez, az antioxidáns tulajdonságaival együttesen, helyre állítja az egészséget és megszabadítja a szervezetet az egészséges szint alatti állapotból. Sok ember csodálkozik, hogy amikor megérkezik a hideg évszak, a megszokott megfázás és influenza elkerüli őket a homoktövis magolaj segítségével.

Öregedés-ellenes hatás:

A szakértők összehasonlították a homoktövis magolaját 5 leggyakrabban használt bőr krémmel, és kimutatták, hogy a bőrre hatásos anyagok mennyisége (szabad zsírsavak, szénhidrátok, phytosterolok, phosphatidák, A- és E-vitaminok, carotenoidok)  a homoktövisben sokkal magasabb, mint a kontroll csoportban. Ezek az anyagok szervesen kombináltak, együttesen több védelmet nyújtanak, és több táplálékkal látják el a bőrt. A szabad zsírsavakat, például, könnyen felszívódnak a bőrbe, segítenek megtartani a bőr enyhén savas hatását, ezáltal gátolva a gombásodást. A Linoleic- és a linolenic savak elősegítik a sérült szövetek helyreállítását, a szénhidrogén, pedig, megakadályozza a bőr túlzott nedvességveszteségét, puhábbá teszi a bőrt. A Sitosterol javítja mikro keringést a bőrben, a phosphatid kialakít egy védő réteget, hogy megakadályozza a nedvességveszteséget, megállítsa a kórokozókat, és mint antioxidáns is szerepet játszik. 

Megvásárolhtó többek között itt!

Forrás:Internet

Beküldte:TPI

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés