A kövér porcsin fogyaszt!

Porcsin görög salátával

A porcsinra sokáig úgy tekintettek, mint gyomnövényre, észre sem vették, mennyi jó tulajdonsága van!

Még a fogyókúrázók is általában annyi zöldséget ehetnek, amennyit csak akarnak.
Most eljött az ideje, hogy felfedezzük  a magunk számára a  porcsint!

Dr. Dukan  fenomenális
ételnek tartja. Nem csak azt javasolja, hogy megegyük, hanem azt is hogy termeljük. Nem igényel semmilyen extra eljárást, hiszen azok, akik „gyomnövényként” tekintenek rá, arra panaszkodnak, hogy nehezen tudják eltávolítani a konyhakertből…

Ha hagyjuk növekedni hamarosan lesz belőle elégendő egy salátához. Ha levágjuk egy részét, hamarosan új levelek nőnek ki rajta! Megtapasztalhatjuk, hogy  milyen jó salátának, hasonló a „galambbegy salátához”, de vastagabb,lédúsabb, így kivételes saláta összetevő. Ha levesként készíted el, hasonló  a vizitormához. A Porcsin oldható rostokat tartalmaz ugyanúgy, mint a zabkorpa és almapektin, és így segít a kalóriákat feldolgozni.


Wikipedia szerint:„A kövér porcsin az omega-3 zsírsavakbanleggazdagabb növény. E zsírsavak egyébként még a halolajbanfordulnak elő. Innen származik gyulladás gátló és véralvadást gátló (vérkeringéstserkentő, érelmeszesedéskialakulásának veszélyét mérséklő) tulajdonsága. Magas C- és E-vitamin, valamint béta-karotinés glutationtartalmánakköszönhetően antioxidáns és immunerősítő hatást fejt ki. A vér koleszterin- és cukorszintjére kifejtett hatásával védi az artériákat.

Felhasználása

Belsőleg a kövér porcsin a szívproblémák, illetve a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére ajánlott. Mint megelőző szert az öregedés folyamatának lassítására alkalmazzák. Külsőleg izomgörcsök fellazítására használatos.

A friss növény megfőzve mai ismereteink szerint semmilyen problémát nem okoz.”


Amellett, hogy nagyon gazdag omega-3-ban, kiváló a stressz leküzdésében, jótékonyan hat álmatlanság esetén. Stresszoldó hatásának köszönhetően növeli a komfortérzetet, ezáltal csökkentia stresszmiatti „vigaszevés” kockázatát. Ha elkezdjük rendszeresen fogyasztani, akkor számíthatunk arra, hogy fittebben és karcsúbb alakkal éljük meg az érettebb életszakaszainkat, idős éveinket!

További részleteket és recepteket találsz itt!

 

 

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés