Kövesd az intuíciódat! (Érzelmek beazonosítása)

  

Ahányszor feldúlt vagy és éhes, ... ne feledd, hogy boldogságra és egészségre születtél, és az érzelem fájdalom, a kontrollálatlan étvágy annak a jele, hogy életed kibillent az egyensúlyából. Intuíciód vezetni fog a legjobb úton, hogy visszaállítsd az egyensúlyt, hogy visszatérjen a lelki békéd, és normalizálódjon az étvágyad. Amikor ezt érzed: „Nem bírom tovább! Ennem kell!” vagy: „Éhen halok, ki vagyok merülve, és ki vagyok üresedve” – akkor állj meg, menj egy nyugodt helyre, ahol képes vagy meghallani belső hangodat.

   Sok érzelmi indíttatásból evő nem vesz tudomást intuíciójáról, mert nem hisz abban, hogy elég erős a változások véghezviteléhez. Attól fél, hogy ha követi a belső hangot, és megváltoztatja munkahelyét vagy szerelmi életét, akkor elviselhetetlen érzelmi terhekkel kell szembenéznie. Ez a félelem érthető, hiszen ilyen érzelmi fájdalom kísérte sok múltbeli tevékenységét. Könnyebb a status quo-ban maradni, gondolja, és tudomást sem venni az intuitív sürgetésről, hogy változtasson az életén.

   Az érzelmi indíttatásból evők gyakran évek óta felhalmozódott sértettséget és haragot hordoznak magukban, amely eldugaszolja intuitív hangjukat. A megbocsátás gyakorlat segítségével visszaállíthatod intuíciód teljes hatalmát és erejét. John Randolph Price munkájára alapozva következzen egy módszer, amit minden érzelmi okokból túlevő páciensemnek előírok:

   Menj egy olyan szobába, ahol egyedül lehetsz, és nem fognak megzavarni. (Tegyél ki, egy ne zavarjanak táblát az ajtóra, és kapcsold ki a telefont). Adj magadnak legalább egy órát. Írd le egy papírra minden olyan ember vagy állat nevét (élő, vagy eltávozott, személyes ismeretség, vagy számodra ismeretlen), aki valaha irritált, vagy dühbe hozott téged. Kezd azzal a névvel, aki először eszedbe jut, és haladj tovább. Valószínűleg olyan emberek nevei is eszedbe fognak jutni, akikre évek óta nem gondoltál. Ha nem jut eszedbe a nevük, csak a személyiségük, akkor írj le róluk egy jellemző mondatot (pl.: a szőke hajú vezető szurkoló a kilencedikből). A legtöbb embernek nagyon hosszú a listája, és a saját nevük valahol a lista elején szerepel.

   Ezután mond el ezt a mondatot minden személynek egyenként (gondolatban vagy hangosan):

„Teljes mértékben megbocsátok neked, és most felszabadítalak abban a szeretetben, mely mindkettőnk legmélyebb igazsága. Kapcsolatunknak csak gyógyult szereteten alapuló aspektusát őrzöm meg magamban. Kérem, hogy hibáink minden hatása törlődjön és felejtődjön el mindörökre”.

   Ne feledd, hogy csak a személynek kell megbocsátanod, nem feltétlenül a tetteiket (melyek csak az ego hamis illúziói, bármilyen fájdalmasak is voltak). A megbocsátás bármi másnál nagyobb megkönnyebbülést hoz testednek és lelkednek egyaránt.

   A gyakorlat elvégzése utáni napokban álmodni vagy találkozni fogsz olyan emberekkel, akik emlékeztetnek a listádon szereplőkre. Ez nem véletlen egybeesés, hanem a szellem módszere, mellyel megmutatja, kivel szemben maradt még benned neheztelés. Ahogy megkapod ezeket az emlékeztetőket, mondd el újra a fenti mondatokat, vagy imában kérj spirituális segítséget, hogy képes legyél teljes mértékben megbocsátani. Minél jobban megbocsátasz, annál hangosabb lesz intuíciód hangja, és az evés ellenállhatatlan kényszere csökkeni fog, vagy meg is szűnik.

   Intuíciód átvezet minden látszólagos problémádon. Meg tudod különböztetni az ego és az intuíció hangját, hiszen az intuíció nyugodt és szeretetteljes, az ego viszont sértő és aggodalmas. Intuíciód üzenheti pl.: „Azt hiszem, javamra válna, ha beiratkoznék jógázni. Tudom milyen értékes dolog a belső csendben megpihenni, úgyhogy fel is hívom a legközelebbi helyet, ahová beiratkozhatok.”

   Az ego ugyanerről a témáról ilyesmit mondana: „Kinek van ideje a relaxálásra? Ha nem teszem a dolgomat, akkor szörnyűségek fognak történni a házasságomban és a munkahelyemen. Különben sem akarom, hogy Tom azt higgye, hogy nem érek semmit, és biztosan ezt gondolná, ha valami olyan önző dologgal foglalkoznék, mint a jóga. Annyira kritikus, és annyira nem spirituális, soha nem értené meg, hogy miért veszek el időt a családtól, hogy magammal törődjek!”

   Az egón alapuló döntések ritkán vezetnek pozitív eredményre. Hogyan viselkedik Tom, ha az a véleményed róla, hogy folyton kritizál, és nem spirituális ember? Hogyan érzed magad, ha mindig résen kell lenned, hogy honnan érnek támadások? Az ítélkezés és sértettség, amit az ego hordoz magában másokkal szemben, mindig visszahull ránk, mint érzelmi fájdalom. Ha azonban az intuíció hangját követed, szeretetteljesen fogsz viselkedni magaddal és másokkal is. Ha a többiek igazi, szerető és spirituális énjére koncentrálsz, azzal előhívod ezt az igazi lényeget, mely kiragyog belőlük. Így az életed harmonikus lesz, és nem teremtesz olyan helyzeteket, amelyek az érzelmi evéshez vezetnek.

   Többé nem tömöd be intuíciód hangját étellel! Elkötelezted magad étvágyad és súlyod rendbe hozása mellett, ezért ma félelem nélkül szembenézel belső vezetőd üzenetével. Látni fogod, hogy intuíciód értelmes dolgokat üzen, és olyan lépésekhez irányít, melyek végül valóra váltják álmaidat karrieredről, szerelmi életedről és egészségi állapotodról. Minél inkább követed az intuíciódat, annál jobbá válik az életed, önbizalmad nő, és az éhséged csökken.

Doreen Virtue

További cikkek a megbocsájtásról itt!

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés