A kapormagolaj több mint 50 %-ban tartalmaz egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavat.
A kapormagolaj az emésztőrendszer sima izmainak megnyugtatásával
segíti elő az emésztést, gázhajtó hatású.
Jótékony hatású lehet a hasnyálmirigy működésére is,
így cukorbetegség esetén segíti a normális vércukorszint
elérését.
Hatékony a fertőzések ellen. Különösen gyermekeknek ajánlották, mivel gyengébb hatású más
ilyen szereknél, pl. a köménynél, ánizsnál vagy édesköménynél.
Ajánlott még csuklás és duzzanatok ellen, valamint az agytevékenység fokozására.
Lassítja a szívritmust, serkentőleg hat a légzésre, tágítja az ereket,
e tulajdonságai révén vérnyomás csökkenés következhet
be.
Szívkoszorúér-tágító, ajánlható angina pectoris esetén, csökkenti a magas vérnyomást, és jótékony hatású a szívizom vérellátása szempontjából.
Elsőrendű étvágyfokozó, egyben szélhajtó, használatával a puffadásokat gyorsan csökkenteni lehet.
Bélféregűző teák alkotóelemeként is használják.
Tejelválasztást segítő teakeverékek összetevője, alkalmas
az utazási betegség tüneteinek csökkentésére is.
Külsőleg szemgyulladásra is alkalmazzák, és kenjük a duzzanatokra.
Candida gombák megtelepedését is gátolja a belekben.
Érzékeny embereknél a kapor esetleg bőrkiütést okoz, de az adag csökkentésével majd lassú növelésével a tünetek megszűnnek.
Aánlott napi adagja: Salátákhoz, hidegtálakhoz 1-2 kávéskanálnyi,
ill. étkezések előtt önállóan 1 kávéskanálnyi.
Ételekbe keverve is fogyasztható, aki önmagában
nem tudja lenyelni az olajat.
Kapcsolodó cikkeket találsz itt!
Forrás:Kun cseppek