Mértékletesség kényszeres evés esetén?

Szent Ágoston szerint:

A tökéletes önmegtartóztatás könnyebb, mint a tökéletes mérték”.

   Ahelyett, hogy küzdenél a mennyiségekkel, inkább tartsd távol magad teljes mértékben a kényszeres ételtől, amíg át nem dolgozod a mögöttes okokat, melyek az evési rohamokhoz vezettek.

A kényszeres evési rohamokban szenvedő emberekben a kényszert kiváltó étel akkor is meghozza a hatást, amikor nyugodtak, és békében vannak önmagukkal. Ennek oka, hogy az ételekben található hangulat és energiaszint-befolyásoló vegyület egy allergiához hasonló reakciót váltanak ki, ami feszültséghez vezet. Ekkor kiváltódik a páros asszociációs reakció – először az agyban, aztán a test sejt-emlékezetében. Ezután a kényszeres evés miatti aggodalom vezet kontroll nélküli evéshez.

   Tehát, a kényszeres ételeket mindenáron el kell kerülni. Visszateszik ránk a kilókat, melyek elvesztéséért hónapokig küzdöttünk. Rosszul érezzük magunkat miattuk, bűntudatunk támad, elgyengülünk, elveszítjük a kontrollt. Az egyik legjobb módja a kényszeres evési rohamok elkerülésének – amíg meg nem gyógyulsz – azoknak az ételeknek az elkerülése, amelyek kiváltják belőled a kényszert.

   Ha azonban képes vagy csak egy darabot megenni egy bizonyos ételből, vagy ha csak akkor eszel túl sokat, amikor „hizlaló érzelem” támad fel benned, akkor nem kell kitörölnöd étrendedből azt a bizonyos ételt. Ha képes vagy egyetlen cukrot, kekszet, chips-et megenni anélkül, hogy kényszeresen megennéd a többit is, akkor ehetsz ebből az ételből, és mégis képes leszel fogyni. Ha csak feldúlt állapotban eszel kényszeresen sokat, akkor csak ilyenkor kell tartózkodnod ezektől az ételektől.

Doreen Virtue

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés