Melegítő, energetizáló PRITHIVI-MUDRA (Föld-mudra)

PRITHIVIMindkét kézzel: Könnyedén nyomja össze hüvelyk- és gyûrûsujja hegyét. A többi ujját nyújtsa ki.

Szükség szerint, vagy naponta 3-szor 15 percig végezzük.

A Prithivi-mudra fel tudja tölteni a gyökércsakra energiáját. Testi és lelki erõnk és vitalitásunk elsõsorban ettõl az energiától függ. Ez az ujjtartás erõsíti a szaglást, a körmöt, a bõrt, a hajat és a csontokat. Ha járása bizonytalan, akkor a Prithivi-mudra helyreállítja az egyensúlyt és a bizalmat.

Ez a mudra tehát a gyökércsakrát, õsi erõinket aktiválja. Ezt a csakrát egy rózsa tövéhez hasonlíthatjuk: itt van a növény külsejének és lényének potenciálja, innen indulnak ki gyökerei a talajba, amelyek megtartják a növényt, és felveszik a táplálékot. Innen nõ felfelé a virág, hogy összekapcsolódjon a fénnyel, hogy kibontsa szirmait, és termést hozzon. Ez a kép az emberre is igaz: neki is táplálékra, tartásra van szüksége, hogy növekedjen és kibontakozzon.

Élet értelme, hogy összekapcsolódjon Istennel, tehát az ember is a fény felé törekszik, megnyílik, mint egy virág, és megtermékenyül, amikor a kegyelem kiárad rá. Ez a mudra mindazt nyújthatja nekünk, amire az életben szükségünk van. Én akkor használom, amikor bizonytalanul érzem magamat, és önbizalom hiányom van. A mudra ezenkívül emeli a testhõmérsékletet, és serkenti a májat és a gyomrot.

További mudrákat találsz itt!

Forrás: Ezotop

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés