Mikulás üzenetei (Mira, Törökország)

Mirában, Szent Miklós püspöki székhelyén készült fotókat megnézheted itt!

Szt. Miklós püspök nem csak a jó öreg Mikulás néven ismert, törökül nemes egyszerűséggel NOEL BABÁ-nak hívják!

A jó öreg Mikulás történet 3 lányról szól, akik szegény mivoltuk miatt nem tudtak férjhez menni és ezért prostituáltnak kellett volna állniuk:

az első lány esetében az ablakon dobta be Miklós a nászajándék aranyakat, ugyanígy történt ez a következő évben a második lánnyal kapcsolatban, ám a harmadik lány történetének kihallgatása után, mikor Miklós visszasietett az adománnyal, már hűvösebb idő volt és az ablak be volt zárva, ezért kénytelen volt az aranyakat a kéményen át bedobni - innen a jó öreg angolszász szokás, a kéménnyel, kandallóval...

Mikulás a rabok védőszentje is,mivel elég robbanékony természetű volt így a börtönbüntetésüket töltők különös rokonszenvvel viseltetnek irányában.

A hajósok is védőszentjüknek tekintik: amikor egyszer éhinség volt Demrében (Mira város kikötője, kb 1,5 km a távolság a két helység között), Szt Miklós az ott horgonyzó búzaszállító hajósoktól kért búzát és amikor azok megérkeztek a rendeltetési helyre, a búzából semmi sem hiányzott.Azóta a hajósok kis búzát öntenek a tengerbe, így kérik Szt Miklós támogatását.

Szt Miklós templomát I. Nikoláj (Miklós  orosz megfelelője) cár restauráltatta a saját költségén egy olasz mesterrel. Oroszok nagyon tisztelik. Mira tele van orosz felirattal, több ikont árúsító bolttal.

A szentély úgy van megépítve mint egy "mini"amfiteátrum, és alatta - egy sötét alagútban - át lehet haladni.

Ha átmégy e szentély alatt és úgy döntesz, elhagyhatod minden addigi hibádat, botlásodat..., megfogalmazva az új célodat sétálsz ki a fényre és nincs is más dolgod, mint megvalósítani azt!  

Kapcsolódó cikk:Mért üres Szent Miklós sírja Mirában?

 

:-))


:-))) olyan sok érdekes van  a blogodon. :-)) puszi Judit

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés