Mit szeretnél? (IISZ12)

"...Rájöttem, hogy nem sok értelme van tunya imákat küldözgetni az univerzum irányába. Meditáció előtt minden reggel letérdelek a templomban, és pár percet azzal töltök, hogy Istenhez beszélek. Az itt-tartózkodásom első néhány hetében azon kaptam magam, hogy meglehetősen ügyefogyott módon viselkedtem e párbeszéd közben. Fáradt, zavarodott és unott hangvitelű imádságaim minden nap egyformán hangzottak. Emlékszem, egyik reggel letérdeltem, homlokomat a padlóhoz érintettem, és ekképp dünnyögtem a teremtőmhöz:

Ó, nem is tudom, mi kéne… de neked biztos van valami ötleted… szóval tegyél valamit az ügy érdekében, jó?

A fodrászommal szoktam körülbelül ilyen stílusban tárgyalni.

Ez pedig – már bocsánat a kifejezésért – elég béna dolog. Az ember szinte maga előtt látja, ahogy Isten magasba vont szemöldökkel hallgatja ezt az imát, és a következő üzenetet dobja vissza: – Hívj fel újra, ha úgy döntesz, hogy komolyan veszed a dolgot!

Isten természetesen nagyon is tisztában van azzal, mire van szükségem. A kérdés csak az: vajon én a tudatában vagyok-e. Nincs abban semmi rossz, ha reménytelen kétségbeesésünkben Isten lábához vetjük magunkat – a jó ég tudja, hányszor történt ez meg már velem is –, de végeredményben sokkal többet nyerünk, ha aktív szerepet vállalunk az ügyben.

Az imádság kölcsönösségen alapuló kapcsolat: a munkának a fele rám hárul. Ha változásra vágyom, de még ahhoz is lusta vagyok, hogy pontosan szavakba öntsem a céljaim, akkor hogyan is érhetném el őket? A kérés magában hordozza az imádság egyik előnyét – azt, hogy felvetünk egy világosan megfogalmazott és jól átgondolt szándékot. Ha ez nincs meg, akkor az összes kérelmed és vágyad puhány, pongyola, tehetetlen, hideg ködként kavarog a lábad körül, és soha nem emelkedik a magasba. Így hát mostanában minden reggel elegendő időt szentelek arra, hogy megtaláljam magamban azt a konkrét kérést, amelyet igazán ki szeretnék fejezni. "

Elizabeth Gilbert: Ízek, imák, szerelmek (Eat, Pray, Love) című könyvéből további részletet találsz  itt:

Hitről (IISZ11)

IISZ9

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés