Nem (Osho)

A nem olyan, mint a szikla a szökőkúton; szétzúzza a forrást,  pedig az a forrás te vagy. A nemmel nyomorék és béna maradsz.

Kalapáld tovább a nem szikláját, és egy nap a szikla utat ad, és amikor ezt megteszi, megszületik az igen, a hiteles igen.  Tehát  én nem azt mondom, hogy színlelj igent, vagy mondj igent, ha nem belülről fakad. Folytasd a szikla kalapálását.

Ne fogadd el a nemet, mert nem élhetsz nemben. Nem tudsz nem ételt enni, nem tudsz nem vizet inni. Senki nem tud nemben élni- ott csak szenvedni tudsz, és egyre több és több boldogtalanságot gyártani. A nem a pokol. Csupán az igen hozhatja közel a mennyországot, és amikor valódi igen születik teljes lényedben, semmi sem marad utána. Abban az igenben eggyé válsz, és minden energiád felfelé indul, és igent mond, igent, igent!

Ez az Ámen szó jelentése,. Minden imádságot „ámennel” kell zárni – azt jelenti: igen, igen, igen. De a zsigereid mélyéről kell érkeznie. Nem szabad, hogy csak egy elme-ügy legyen. Én nem azt mondom, hogy mondd ki; azt mondom, hogy csinálj utat, amelyen megérkezhet!

Osho Kapcsolodó cikkek:

A szerző további gondolatait megtalálod itt!

További kulcsfogalmakat találsz itt!

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés