A remény és a megvalósult álom (Gaudi: Casa Batllo)

A képre kattintva megnézheted a Casa Batllónál készült 2013-as képeket,

a 2012,-ben készült képeket itt találod!

Kapcsolodó filmet itt találsz!

Az Internetről válogatott képeket itt és itt találod!

BatllóAntoni Gaudí azon épületei közé tartozik, amelyek a Világörökség részei. A ház Barcelonában, az Eixample kerületben, a Passeig de Gràcia 43. alatt található.

A házat a Csontok háza néven is ismerik, és egy középosztálybeli család részére készült 1904 és 1906 között. Gaudí tulajdonképpen egy meglévő lakóépületet alakított át (1870, Emili Sala i Cortés tulajdona), a szerkezetét érintetlenül hagyva a balkonokat átépítette, új tetőt és emeleteket épített. Minden részletet, még a bútorzatot is aprólékosan megtervezte. Az aszimmetrikus tetőszerkezetet üvegmázas kerámialapokkal pikkelyszerűen borították, s így egy óriási hüllőre hasonlít. A szellőzőnyílásokat és kéményfőket üvegmozaikkal díszítette.

Bent mintha egy hűvös barlangban járna az ember, csak a fönti világítóablakokon beszűrődő fény csillan a csempéken. Sehol nincs egy egyenes vonal, éles szegély sem, csak organikus formák. A Batlló-ház Gaudí szecessziós stílusának egyik legharmonikusabb példája.

A Casa Battlo Antoni Gaudi egy másik remekműve, mely ugyanabban az utcában található, mint a La Pedrera. Az épület eredetileg 1877-ben épült, az átépítésre 1904-1906 között került sor. Az épület nagyon érdekes, összességében úgy néz ki mintha, koponyákból és csontokból lenne összerakva. Mindig sok fényképező turista áll az épület előtt, nem lehet eltéveszteni!

Gaudi egyik fő célja az volt, hogy elkerülje az egyenes vonalak használatát. Az épületbe be is lehet menni, belépőjegy ellenében, ahol meg lehet tekinteni a Gaudi által tervezett liftet, tetőteraszt, tetőteret, és szobákat is.

Casa Batllo
43, Passeig de Gràcia
Belépődíj: 17,50 Euró (felnőtt-évről évre változik)

A Casa Batloról szóló film 2014-es Rigai Nemzetközi fesztiválon 1. helyezést ért el a legjobb kultúrális film kategóriában. A díjnyertes filmet megnézheted itt!

Forrás:Internet

Kapcsolodó cikkeket találsz itt!

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés