Szépség az Aranykalitkában (Grace Kelly)

Amikor az Oscar-díjas amerikai színésznő, Grace Kelly hozzáment III. Rainier herceghez, olyan szerepet vállalt el, amit a legmerészebb hollywoodi forgatókönyvírók sem írhattak volna számára. A karcsú, szőke Grace korona nélkül is királynői méltóságot, tisztaságot és nyugalmat sugárzott. A házasságukkal valóra vált egy álom, legalábbis mindenki azt hitte...

Szülei tőle várták a legkevesebbet, apja mindig is Grace nővérében, Peggyben látta a reményt. Grace-t a családban "rút kiskacsának", vagy egyszerűen csak "kis vakaréknak" nevezték.

A házassági szerződés mellett még ott volt a hozományról kötött megállapodás: kétmillió amerikai dollárban egyeztek meg. Ennek felét maga Grace fizette hollywoodi gázsijából, másik felét apja.

Esküvője után még többször megkeresték filmszerepekkel (például Alfred Hitchcock a Marnie címszerepével), ám Rainier herceg és Monaco népe ellenezte a további filmezést.

Grace egész további életében nem tudta feldolgozni, hogy a színészetet abba kellett hagynia.

1982 szeptember 13-án, 52 éves korában Grace hercegnő autóbalesetet szenvedett Monacóban. Nem nyerte vissza az eszméletét, és másnap belehalt sérüléseibe. A vele utazó Stephanie hercegnő könnyebb sérüléseket szenvedett. Grace Kelly 1956 és 1982 között, 26 éven át volt Monaco hercegnéja. A monacói Szent Miklós-katedrálisban helyezték örök nyugalomra.

Sírját turisták százai keresik fel, filmjeit gyakran vetítik a tévében, valamint fia, II. Albert herceg számos kiállítást nyit meg édesanyjáról.

A hercegnőről készült pps.-t  megnézheted  itt! Köszönet a pps készítőjének és beküldőjének (CSJ) is!

Kapcsolodó cikket találsz itt:

A szabadság madara (Paulo Coelho)

12 x 5 perces Francia nyelvű dokumentumfilmet találsz Grace Kellyről itt!

A Britt álompárról találsz írást itt!

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés