Tanácsos-e szólni a férfihoz ha meccset néz?

Nos a válasz minden körülmények között:NEM!

Előtte és utána lehet megbeszélni vele a kérdéseket,de meccs közben:TILOS!

Barbara és Allan Pease magyarázatából kiderül, miért fontos a fenti szabályt betartanunk:

„Kedvenc sportcsapata elszánt követőjeként a férfi újra egy vadászcsapat tagja lehet. Miközben a pályán száguldó hőseit nézi, arról képzeleg, hogy ő maga rúg kapura és szerzi a gólokat. Érzelmileg annyira azonosul  a csapatával meccsnézés közben, hogy úgy érzi, mintha a valóságban is ő játszana. Agya felméri a sebességeket, a szögeket és a labda irányát, és üvölt a gyönyörűségtől, ha „elejti a vadat”.

 

Egy férfit meccsnézés közben elragadhatják az érzelmek, de egy érzelmi kapcsolatban szinte soha.

*

„A feleségem bejelentette: ha nem hagyom abba a szurkolást a Manchester Unitednek, akkor elhagy. Nagyon fog hiányozni az a kedves asszony!

*

A világ zavarossá vált a férfiak számára – elsődleges agyi képességeik nagyrészt fölöslegessé váltak, és a nők is minden irányból támadják őket. Nincsenek egyértelmű előírások arra nézve, hogy mit várnak tőlük, és nincsenek világos, követhető szerepmodellek. A sport viszont olyan következetes  tevékenység, amelynek során a férfi ismét egy csapathoz tartozhat, senki nem próbálja meg megváltoztatni vagy kritizálni, ha nyer a csapata, sikerélménye van, amit a munkája révén már nem tud elérni. Ez a magyarázata annak, hogy a képzeletszegény, monoton munkát végző férfiak a legnagyobb sportrajongók,azok viszont, akik szerint munkájuk izgalmas és kielégítő,a legkevésbé érdeklődnek a sport iránt.

Megoldás:

Ha a partnered egy sport vagy egy hobbi megszállottja, két lehetőséged van:

Az egyik, hogy beállsz mellé. Menj el vele egy sportrendezvényre, és meglepetéssel fogod tapasztalni, milyen sok „sportözvegy” van még ott rajtad  kívül, és élvezi a sportesemény társadalmi részét. ha unod az adott sportot, a többieknek imponálni fog a megértésed, és egy csomó új barátra tehetsz szert.

A másik lehetőség az, hogy a sportszenvedélyt arra használod, hogy együtt lehess a barátaiddal vagy a családoddal…

A nagyszabású rendezvényeket tedd különleges alkalommá a számára. Hadd lássa, mennyire értékeled a jelentőségüket. Ne veszekedj, ne versenyezz egy férfival  a sport vagy a hobbija miatt. Vagy tarts vele, vagy használd ki az időt, és fordítsd önmagadra!”

A "Nyugodt meccsnézésről" kisfilmet találsz itt!

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés