Tejtermékek hangulatjavító hatása

   Míg a ropogós ételekhez mérgedben fordulsz, a lágy tejtermékek, mint a tejföl, jégkrém, fagyasztott joghurt, öntetek, gyakran a vigasz igényét jelzik, amikor szomorú vagy.

Sandy, 32 éves, háromgyerekes háztartásbeli édesanya, állandóan egy bizonyos íróból készült salátaöntetet kívánt. Gyakorlatilag mindent ezzel az öntettel evet, sőt, csak úgy magában is ette, kanállal.

   A tejtermékek állaga megelégedést okoz egyes Yo-Yo diétázók számára, és több olyan vegyületet is tartalmaznak, mely csökkenti a depressziót, és nyugtató hatású.

   A tejtermékekben például nagy mennyiségű L-triptofan nevű anyag van. Ez az aminosav a szerotonin katalizátora, a szerotonin pedig az agy hangulat-szabályzó vegyülete. Ahhoz azonban, hogy az L-triptofan teljes mértékben elvégezze az átalakítást az agyban, és kiváltsa a legerősebb nyugtató hatást, szénhidrátoknak is jelen kell lenniük a tejtermékek mellett. Ez a kémia kombináció megmagyarázza, miért képtelen sok ember abbahagyni a sajtevést keksszel, kenyérrel, pizzával vagy más tejtermék és szénhidrát keverékét.

   A tejtermékek nagy mennyiségű kolint is tartalmaznak. Ez az anyag elősegíti a boldogságért és elégedettségért felelős kémiai anyagok kiváltódását az agyban. Ez a fajta kényszeres étel is bőségesen tartalmaz tehát hangulat-módosító kémiai anyagokat.

Doreen Virtue

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés