Természtetes illatosítók

Tipp:Alakítsuk ki otthonunk egyéni illatát természtetes illatosítók segítségével

A CITROM szagtalanítóként is funkcionál: egy fém lábosba tegyünk kevés vizet és egy fél citromot apróra vágva, majd a lábast tegyük a fűtőtestre. Hamarosan nemcsak tiszta, hanem kellemes, friss illattal teli lesz az otthonunk.

Forrás: Frankó Zsuzsi

A feng shui az összes érzékszervünket magában foglalja, így az illatokat sem szabad elhanyagolnunk. A füstölők természetes illóolaj tartalmuknak köszönhetően nem csupán a levegő illatosítására, hanem aromaterápiás felhasználásra is kiválóak. Vannak azonban, akik túl erősnek találják ezt a koncentrátumot, nekik az illatosított gyertyák, vagy a fűtési szezon ideje alatt a párologtatóba csepegtetett különböző illóolaj-koncentrátumok ajánlottak. Lássuk, a kellemes hangulaton túl, milyen jelentőséget tulajdonít a feng shui egy-egy általunk is ismertebb illatnak.

Bergamot: Dél-Európában, valamint Ázsiában honos narancsfajta, a gyümölcshéjból hidegsajtolással állítják elő az illóolajat. Édeskés citrus illat, elűzi a szorongást és frissíti a lelket. Ez az aroma a Fa elemhez társul.

Fahéj: Nekünk elsősorban a karácsony, a feng shuiban a gondolatok, az akaraterő és az önuralom jelképe. Pozitívan hat a melankóliára, a szellemi kimerültségre. Otthonunk bármely területére ajánlott, ráadásul kiemelkedő afrodiziákum hírében áll.

Ilang-ilang: Az ilang-ilang fa virágából nyert illóolaj kellemesen visszafogott, virágos aroma, amely erőteljesen növeli az érzékiséget otthonunkban. Többnyire más olajakkal keverik, relaxáló, nyugtató hatása van, pozitív érzésekre, érzelmekre ösztönöz. A feng shuiban a Víz elemhez társítják.

Rozmaring: A kámforra emlékeztető keserű, aromás illatot az örökzöld rozmaringbokor leveleiből nyerik. Az örök élet jelképe, a feng shui Fa eleméhez kapcsolódik, elűzi a gonosz szellemeket.

Rózsa: Átható, édes virágillata derűre váltja a búskomorságot, segít túllépni a csalódottságon és a féltékenységen. A jólét és a boldogság szimbóluma.

Az aromaterápia fontos része a feng shuinak, segít eltávolítani a negatív energiájú chi-t. Megpróbálkozhatunk a különböző illóolajok keverésével is, hogy könnyebben megtaláljuk a nekünk tetsző aromát.

forrás: http://napiotthon.hu/tart-index-5/SztarOtthon

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés