Tolle az ellentétek megjelenési módjának megváltoztatásáról

Eckhart Tolle Kim Eng-el feleségével és munkatársával

Kim Eng beszélgetése Eckhart Tolle-val

ET: A belső és a külső világ végső soron egy és ugyanaz. Amikor már nem ellenségesen éled meg a világot, nincs többé félelem, és amikor nincs többé félelem, akkor másképpen gondolkozol, beszélsz és cselekszel. Megjelenik a szeretet és a könyörületesség, és hatni kezd a világra. Még ha konfliktushelyzetben találod is magad, béke áramlik a polaritások felé. És akkor valami tényleg megváltozik. Vannak tanítások és tanítók, akik szerint semmi sem változik. Ez nem így van. Valami nagyon fontos igenis megváltozik. Ami túl van a formán, átragyog rajta, az örök átragyog a formán ebbe a formavilágba

KE: Mondhatjuk azt, hogy az ellenrerakciónk hiánya, ezen világ ellentéteinek elfogadása az, ami az ellentétek megjelenési módját megváltoztatja?

ET: Igen. Az ellentétek továbbra is jelen vannak, de te már nem táplálod őket. Nagyon fontos az, amit mondtál: a “reakció hiánya” azt jelenti, hogy nem táplálod a polaritásokat. Ez azt jelenti, hogy gyakran megtapasztalod a polaritások összeomlását, például konfliktushelyzetekben. Egyetlen személyből, egyetlen helyzetből sem gyártasz “ellenséget”.

KE: Tehát az ellentétek, ahelyett hogy megerősödnének, meggyengülnek. És talán így kezdenek feloldódni.

A teljes cikket megtalálod itt!

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés