Torna vagy műtét? (Időskori térdproblémák)

„Aki nem hisz a csodákban, az nem realista” (Audrey Hepburn)

Bizonyos életkor fölött – sok negatív példa hatására – hajlamosak vagyunk elveszíteni a hitüket abban, hogy van hatalmunk és elegendő erőnk tenni önmagunkért, a gyógyulásunkért.  Következzen egy pozitív példa mely segíthet felülvizsgálni a gondolkodásmódunkat:

CS.J. kedves jó barátom, aki  74 évesen olyan térdproblémákkal küzdött, melynek következtében egyedül nagyon nagy nehézségek árán, sokszor hosszú próbálkozások után, sírva tudott csak kimászni a kádból. Ma könnyedén végez guggolásokat és a kádban való fürdőzés visszanyerte élvezetes voltát:

 „Egy - két éve egyre jobban fájtak a térdeim, nehezen hajlottak, a jobb be is gyulladt, akkora lett, mint egy pöttyös labda. A reumatológus orvos szerint erős porckopás az okozója, a megoldást protézisben látta, amitől megijedtem és el is zárkóztam. Egy jó nevű kiropraktor - dr. Korjakin - tornagyakorlatokat ajánlott, egy tájfutó ismerős pedig zöldhéjú kagyló kapszulát.

 A gyulladás elmulasztása után elkezdtem a napi tornagyakorlatokat: háton fekve előre, hátra biciklizés, térdhajlítás, guggolás teletalpon, ha szükséges kapaszkodással, egyenes háttal minimum nyolcszor.

 A zöldhéjú kagylót évente kétszer kúra szerűen szedtem az előírás szerint. Fél év múlva visszanyertem térdeim hajlékonyságát. Továbbra is csinálom a gyakorlatokat és szedem a porcképző kapszulákat. Még annyit, 76. évemben vagyok.

 Soha nem szabad feladni, még ennyi idősen is van remény!

CS.J.

Kapcsolodó gondolatok:

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés