A tyúkszem (Dr. Rüdiger Dahlke)

Az alsó "szem" egészen más perspektívát kínál, mint a fenti. A krónikusan nyomás alatt álló pontok a tyúkok gomb formájú szemérõl kapták a nevüket. Egészen pontosan megmutatják, hogy hol szorít az ember cipője.

Mint ahogy ezt a reflexzónák is felfedik, a tyúkszemek különösen világosan jelzik a fent és a lent közötti kapesolatot. A  tyúkszem, amely főleg az ember lábujjain keletkezik, azt jelzi, hogy a feje egyes területei nyomás alá kerültek. Amikor valaki áll az ember lábán, akkor egy idő után fájni kezd az a pont, ahol a nyomás éri. Az is lehet, hogy az ember maga lép a saját lábára, lehetetlenné téve önmaga haladását. Egészen biztosan ez a helyzet akkor is, amikor az ember tudatosan szűk cipőket hord. Különösen a nők hajlamosak arra, hogy egy ízlésbeli ideál hátráltassa a saját előrehaladásukat.

Anatómiailag a tyúkszem nem más, mint szarulerakódás, melynek az a célja, hogy az adott helyet megvédelmezze a külső nyomással szemben.

A gyenge pontokat próbálja kipáncélozni. Hogy ez a páncéllemez idővel maga is fájdalmat okoz, az jól ismert tapasztalat. Épp azt fenyegeti szenvedéssel, aki mindentől meg akarja kímélni magát.

Következésképp az lenne a dolga, hogy ne testileg akarja mindentől megóvni magát, hanem az önvédelem szellemi-lelki intézkedésein gondolkodjon el inkább. Ami nyomja az embert, azzal konfrontálódni kell, majd meg kell tenni a megfelelő megoldást hozó lépéseket. Például feladhatná azt az álláspontot, amely olyan nagy ellennyomást hoz létre, vagy pedig helytállóbb érvekkel biztosíthatná őket.

Kérdések

1.      Ki áll a lábamon? Talán én magam vagyok az?

2.   Hol ragaszkodom az álláspontjaimhoz, annak ellenére, hogy már elértem a fájdalomküszöbömet, és már valaki a lábamon áll?

3.      Mennyiben fájdalmas és hátráltat a félelmem, illetve a biztonsági politikám az előrehaladásom szempontjából?

4.   Mely pontokon nehezedik rám olyan nyomás, amit el kellene távolítanom az életembõl?

5.      Melyek azok a pontok, amelyeknél fájdalmas módon határokba ütközöm?

(Dr. Rüdiger Dahlke: A lélek nyelve: a betegség)

A szerző további írásai:

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés