Végső komplexitás (Gregory David Roberts)

A figyelmesség bumerángjáról kisfilmet találsz itt!A figyelmesség bumerángjáról kisfilmet találsz itt!

Az egész univerzum valami végső komplexitás felé mozog. Mindez az Univerzum kezdete óta tart és a fizikusok a komplexitás felé való mozgásnak nevezik.És bármi, ami ezt segíti, az jó, uganakkor bármi, ami gátolja az gonosz.

Ezt a végleges komplexitást hívhatjuk Istennek, Egyetemes Szellemnek vagy a Végső Komplexitásnak....Az egészt Univerzum  isten felé mozog a végső komplexitásban való mozgásban,amely maga Isten.

...Mi, emberi lények vagyunk az anyag általunk ismert legkomplexebb elrendeződése, de nem mi vagyunk az univerzum végső teljesítménye. Mi magunk is fejlődni és változni fogunk még, együtt az univerzum többi részével.

Mi történne, ha mindenki lopna? Ez segítene vagy hátráltatna minket?

-Ha mindenki meglopna mindenki mást, akkor paranoiásak lennénk, és annyi pénzt meg időt vesztegetnénk erre, hogy az lelassítana, és sosem jutnánk el a végső komplexitáshoz.

-Mi történne, ha mindenki szeretne mindenkit? Az segítene vagy hátráltatna? Az egyetemes szeretet nagyban felgyorsítaná a mozgásunkat Isten felé. A szeretet jó. A barátság jó. A hűség jó. A szabadság jó. Az őszinteség jó. Azt korábban is tudtuk, hogy ezek a dolgok jók, a szívünk mélyén mindig is tudtuk, hogy ezek a jó dolgok, és minden nagy tanítás erről szól, de most, a jónak és a gonosznak ezzel a meghatározásával már azt is tudjuk, hogy miért jók.Ahogy azt is látjuk, hogy miért gonoszság a lopás, a hazugság és az ölés.
A szerző további írását megtalálod itt:

 

Gregory David Roberts:  Sántárám

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés