Vígaszt nyújtó ételek

Van olyan élelmiszer aminek nem tudsz ellnállni?

Van aki azt mondja, őt a csokoládé nem izgatja de a tésztáról nem  tudna lemondani...

Ismerd  meg az élelmiszercsoportok titkait - melyik élelmiszert milyen hatása miatt szeretjük.

A cikkek listája folyamatosan bővül ezért érdemes időről időre megnézni az újdonságokat. Ha rákattintasz az aláhúzott részre megtalálod a részletes leírásokat:

Csokoládé

Cukor és szénhidrát

Egészséges ételek mint kényszeres evés kategória

Fűszeres ételek stimuláló hatásmechanizmusa

Kenyér és keményítők hangulatjavító hatásmechanizmusa

Sós ropogtatni valók (perecek, magvak, chipsek)

Tejtermékek hangulatjavító hatása

 

Szénhidrátfüggőség


Kedves olvasó!

A táplálkozástudományi szakemberek egyértelműen alátámasztják azt a tényt, hogy az elhízott emberek lefogyasztása állítja a legnagyobb kihívás elé a dietetikusokat.

Ezt bizonyítja az a tény, hogy a szakfelügyelet mellett lefogyasztott emberek 95%-a hízik vissza a fogyókúra végeztével. Ennek több oka is lehet, legfőképp lelki tényezők. Nem véletlenül hívja a szakma a lefogyott kövért lefogyott kövérnek, és nem vékonynak.

Súlyfelesleggel rendelkező emberek még ha le is fogynak, akkor sem lesznek vékonyak. A SZÍVÜK MÉLYÉN kövérek maradnak. Ebből a megállapításból kiindulva, egész életük során fogyókúrás étrendet kellene követniük ahhoz, hogy a visszahízást elkerüljék. Ez pedig tarthatatlan kihívás a legtöbb embernek. Gyakran önsanyargatásnak tartják.

Igazi eredmény csak akkor érhető el, ha az ember lelkileg is átformálódik, és el bírja engedni a kilóit. Már nem ragaszkodik többé hozzájuk, már nincs rájuk szüksége. Nem kell, hogy zsírpárnákkal védelmezze magát, mert lelkileg, belülről erős.

A szénhidrátokhoz való "belső" ragaszkodás annak a jele, hogy még belülről erősödnünk kell. Ha folyamatos odafigyeléssel fejlesztjük öntudatunkat, töreksszünk lelki harmóniánk elérésére, fenntartására, már önként és dalolva tudunk lemondani külső stimulánsainkról ( drogok, alkohol, cigi, kényszeres ételek).

Ezért ha bármikor azt érzed, hogy muszáj enned egy....csokit, sütit vagy kekszet esetleg bármi mást, amivel belső erőd hiányát pótolod, örülj! Örülj, mert a testedtől iránymutatást kaptál, s jelzést arra, hogy valami hiányzik, s minderre a megoldás benned van! Nem csodaszerekben és súlycsökkentő tablettákban. Ez tévút, mely azt sugallja, hogy a megoldást magadon kívül keresd, pedig te tudod, hogy a csoda benned van. Az mindig belülről jön!

Ilyenkkor légy tudatodnál, fogadd el a helyzetedet, és keresd meg a saját utadat. Mindenesetre ne emeld fel a kekszet a tálcáról, mert a harcodat akkor még mindig nem vívod meg, önmgadat még mindig nem győzöd le, s legközelebb kezdhetsz mindent elölről.

Te erős vagy, s én bízom benned, tedd te is ezt!

Egy dietetikus

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés