Az erőről (Frederik Townsend Ward)

Frederik Townsend Ward a kínai Örökkön győztes hadsereg vezetője a Massachusetts állambeli Salemben született 1831-ben.Gyermekként került  a tengerre és 16 éves korára már egy kereskedőhajón szolgált, mégpedig első tisztként, ami igencsak figyelemre méltó teljesítmény. Ward Mexikóban és Közép-Amerikában is szolgált, s harcolt a franciákkal a krimi háborúban. Amikor először lépte át a kínai birodalom határát, szimpatizált a tajpingok ügyével, ám később egy mandzsu ágyúnaszádra került első tisztnek.

…azon ritka kivételek közé tartozott, akikben a megfelelő motiváció kivételes zsenialitással társul. Ennek köszönhetően csodát művelt a részeges csavargókból és csatornatöltelékekből álló legényéggel, akik az általa 1861-ben verbuvált  első zsoldoshadsereget alkották. Az Örökkön Győztes Hadsereg vezéreként mindig az élvonalban harcolt, de egy nádpálcán kívül semmilyen más fegyvert nem volt hajlandó magával vinni a csatába.

1862-ben, 31 évesen hunyt el. A hőst, aki vitézül állta a megpróbáltatásokat  a leghevesebb küzdelmekben is,aki saját sebezhetetlenségébe vetett megingathatatlan hittel s mindössze egy sétapálcával védte magát, egy eltéved golyó terítette le, távol a csatától.

Az Örökkön győztes hadsereg  későbbi vezetője: Charles George Gordon lett.

Forrás:Keith Laidler

A szerző további írásait megtalálod itt:

Kapcsolodó cikk:

A gyengeség és az erő (Paulo Coelho)
Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés