A kenyér és keményítők hangulatjavító hatásmechanizmusa

Az emberek azért fordulnak a kenyérhez, tésztához, rizshez vagy krumplihoz, mert ezen ételek magas szénhidrát-tartalma növeli az agy szerotonin-szintjét. Ez, pedig nyugodt, boldog érzeteket vált ki. Ráadásul az élesztő és a glukóz is stimuláns hatású, emelik a hangulat- és energiaszintet. Az emelkedett hangulatot azonban mindjárt a vércukorszint esése követi, alacsony energiaszint és enyhe depresszió áll be. Az ördögi kör akkor kezdődik, amikor a mértéktelen evők egyre több kenyérfélét és más keményítőt esznek, hogy jobban érezzék magukat.

   A kenyérnek, mint kényszeres ételnek nagyon nehéz ellenállni, hiszen annyira szerves része az étkezéseinknek. Nem elég, hogy szinte minden étel mellé felszolgálják az éttermekben, de szinte közel áll a kenyérhez – is benne van rengeteg salátában és főételben. A legtöbb kényszeres kenyérevő csak úgy képes visszafogni étvágyát, hogy más keményítőkkel – rizzsel, kukoricával vagy krumplival helyettesíti a kenyeret.

Doreen Virtue

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés