Valóban nemesíthet a "bűnhődés"?

Az ego megpróbálja elhitetni velünk, hogyha eléggé bűnösnek érezzük magunkat, akkor igazolva leszünk mindazért a fájdalomért, melyet a sok „szörnyű ember” okozott nekünk. Az ilyen gondolatok szilárdan, valóságosan tartják az elkülönültséget a tudatunkban. Ha bűnösnek érzed magad, akkor büntetésre vársz. Ezzel megteremted életedben azokat a helyzeteket, ahol támadva érezheted magad – mondjuk munkahelyi, vagy otthoni krízist teremtesz, vagy rosszalló gondolatokkal bombázod magad. (Ez persze nem jelenti azt, hogy a téged bántalmazó ember ne lenne felelős a tetteiért). Valójában a minket érő támadások minden formája az ego világra vetített bűntudatából ered.

…Az ember hazamegy a munkahelyéről, és gondolatban újraéli az aznapi eseményeket. Lehet, hogy úgy érzi, nem dolgozott elég keményen, vagy hogy a munkatársai nem szeretik őt. „Senki sem ért meg engem. Nem vagyok jó semmiben, amihez hozzáfogok”. – mondja magának, vagy valami ehhez hasonló elnyomó gondolatot. Ezek a szavak gyakorlatilag beillesztik az indítókulcsot az ego gyújtásába. Az ember hamarosan fáradtnak (az ego-konfliktusok fáradtsághoz vezetnek), kisebbrendűnek érzi magát – ez az ego egyik elsődleges jellemzője.

Ugyanakkor igaz önvalójának belső hangja megpróbálja elvonni őt e belső vádaskodástól azzal, hogy valami ilyesmit sugall:

„Menj el a művészetellátóba, és vegyél alapanyagokat a festéshez. Igazi célod a művészet területén van, amit mindig is szerettél csinálni. Sok embernek segíthetsz az alkotásoddal”. Ez a belső hang azonban megrémíti az embert. Alkalmatlannak érzi magát.

„Hogyan tudnék bármi jót is tenni a világnak, különösen, mint művész? Nincs is tehetségem!”

   Elhallgattatja a belső hangot, és az ego sürgetésére reagál, hogy megbüntesse magát bűnei miatt. Az ego csábítóan azt ígéri, hogyha kellően megbünteti magát, akkor megszabadul a fájdalomtól és az értéktelenség érzetétől. Ez az ego hazugsága, melynek rengetegen bedőltünk. Nem kell hinnünk neki, mert csak az ugatása hangos, de harapni nem tud, amíg nem hiszünk hamis ígéreteinek.

További részletet találsz itt!

Dr. Doreen Virtue: YO-YO DIÉTA SZINDRÓMA (részlet)

 

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés