Zsírégetés mesterfokon

Nincs kétség afelől, hogy a zsírégetés legeredményesebb módja a testmozgás. Nem elhanyagolható szempont azonban, hogy mindezt milyen tempóban végzed, illetve az sem hogy edzés előtt és után mit eszel. A lényeg, hogy nem szabad gyorsan akarni a változást. Eredményesebb lehetsz, ha türelemmel vagy szervezeted iránt, amely nem tud egyik napról a másikra bomba formát ölteni. Alább tanácsainkkal azonban már nem lesz értelmetlen a napi edzés. És beindul a zsírégetés:

1. Csak könnyedén
A legtöbb zsírtól akkor tudsz sikeresen megszabadulni, ha közepes tempóban tornázol. Ahhoz ugyanis, hogy a szervezeted a zsírraktáraiból nyerjen energiát, oxigénre van szüksége. Ha azonban gyors ütemben edzed a tested, nem lesz elég oxigén a szervezetedben a felesleg elégetéséhez. Ezért mindig csak vidáman, lassan végezd a gyakorlatokat!

2. Egy óra a minimum
Az emberi test csak végszükség esetén nyúl a zsírraktárokhoz. Akkor, amikor már minden más energiaforrást kimerített. Nagyjából 30 perc közepesen intenzív mozgás után a vércukorszint lecsökken, kezd kimerülni az izmokban és májban tárolt glikogén - és a zsírégetés beindul. Ez azt jelenti, hogy egy igazi energiafaló edzésnek legalább egy órán át kell tartania.

3. Csak vizet
Se az edzés előtt két órával, se az edzés alatt ne igyál gyümölcslevet, energiaitalt, és más cukrozott üdítőitalt. Ezek ugyanis megemelik a vércukorszintet, és késleltetik illetve megakadályozzák a zsírégető folyamatok beindulását.

4. Szénhidrátstop
Kerüld még az edzés előtti két órában és az edzés során az energiaszeletet, a csokit, a müzlit és a banánt is. Az ok ugyanaz, mint az előbb: amíg van elégetnivaló szénhidrát a szervezetben, a zsírégetés nem tud megindulni.

5. Edzés után tilos a sajt
Tiltott minden olyan élelmiszer, amelynek magas a zsírtartalma: olajos magvak, olajban sült húsok, szószos tésztaételek, magas zsírtartalmú sajtok. Egyél helyettük párolt zöldséget, zöldsalátát. Persze öntet nélkül.

6. Figyelj a súlyokra
A súlyzós edzések alatt egy jól megválasztott (közepes, néha nagyobb) terhelésnél már az első perctől beindult a zsírégetés, és megfelelő kardio-munkával kiegészítve hamar meglátszik majd az eredmény. Ráadásul nagyon jó élettani hatásai vannak, hisz a testarányokat jó irányba tolja, növeli az izomtömeget, ami pedig hosszútávon segít az elért fogyás megtartását!

Tudtad?
- Napi 30 perc mozgással, legyen az akár egy könnyű séta, számtalan betegség kialakulásának kockázatát - mint szív- és érrendszeri betegségek, rák - csökkentheted. Energikusabb leszel tőle, és levezetheted a napi feszültséget is.
- A legújabb kutatások szerint azok, akik hetente három órát edzenek, akár 9 évvel is fiatalabbak a biológiai életkoruknál.
- Két edzésnap között érdemes legalább egy nap pihenőt hagyni, hogy az izmok regenerálódni tudjanak.
- Az a jó, ha torna közben még tudsz beszélgetni edzőpartnereddel, de annyi levegőd már nincs, hogy eldúdolj egy dalt. Akkor zsírégető tempóban dolgozol.
Edzés együtt

Ha szívesebben tornázol barátaiddal, ismerőseiddel, akkor válassz csoportban végezhető órákat: Zumba, örömkörtánc, chi kung,de a témához kapcsolodóan érdemes megismerned a FITNESZ menedmondákat is!

Forrás:Nana

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés